16 Kasım 2009 Pazartesi

Browni

250 gr damla çikolata veya bitter çikolata parçaları
100 gr tereyağı
180 gr (1 su bar.) şeker
120 gr (1 su bar.) un
50 gr (1 ç. bar.) su
2 yumurta
100 gr fındık veya ceviz
  • Tavanın içine su konur ısıtılır .
  • Suyun içine çikolata eklenir eriyene kadar karıştırılır.
  • Margarin küçük parçalar halinde eklenir, eriyene kadar karıştırılır.
  • Çikolatalı sos kullanılana kadar ılık olarak bekletilir.
  • Malzemeler ölçülür, fındık kırılır.
  • Mikser yardımıyla şeker ve yumurta kabarana kadar çırpılır.
  • İçine elenmiş un, fındık ve çikolatalı sos eklenir yavaşça karıştırılır.
  • Yağlanmış unlanmış tepsiye hamur dökülüp, ısıtılmış 160* fırına verilir.
  • 30 dk. civarı pişirilir, ılık olarak servis edilir.
  • Arzuya göre üzerine çikolatalı sos sürülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder