21 Aralık 2009 Pazartesi

Zencefilli Yeniyıl Kurabiyeleri


280 gr tozşeker
2 yumurta
3 y.k. pekmez
4 t.k. tarçın
2 t.k. zencefil
1 ç.k. karanfil
1 ç.k. karabiber
120 gr. tereyağ
100 gr margarin
550 gr un
1 ç.k. kabartma tozu
1 tutam tuz
  1. bir kaba şeker ve yağları koyarak krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  2. yumurta ve pekmezi ekleyerek çırpmaya devam edilir.
  3. kuru malzemeler eklenir. Yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir.
  4. hamur streçlenip dolapta 1-2 saat dinlendirilir.
  5. tezgaha hafif un serperek yarım cm. kalınlığında açılır, kurabiye kalıplarıyla kesilir.
  6. yağlı kağıt üzerine diizilir ve ısıtılmış 175* fırında renkleri dönene kadar (15 dk.) pişirilir.
  7. soğuduktan sonra royal ıcıng ile istenilen süslemeler yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder