2 su bardağı mısır unu (250 gr)
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı süt
1 Çorba kaşığı dolu dolu yoğurt
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı toz Şeker
Yarım paket kabartma tozu
Kek kıvamı elde edilinceye kadar eklenecek su
- Mısır ununu eledikten sonra içine su hariç tüm malzemeleri ekleyin.
- Yumuşak bir kek hamuru elde edinceye kadar su ekleyin.
- Önemli ipucu: Ekleyeceğiniz suyun bir özelliği var: Kaynattığınız suyun kaynarlığını biraz almak için içine az bir miktar içme suyu katmanız gerekiyor. Yani suyun ılık değill, sadece kaynarlığının biraz kırılması lazım.
- Silikon kalıp kullanmak daha pratik olsa da, yağlayacağınız bir borcamı da kullanabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200* fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder