10 Mart 2010 Çarşamba

MISIR EKMEĞİ (RİZE)



2 su bardağı mısır unu (250 gr)
 2 Çorba kaşığı zeytinyağı
 2 Çorba kaşığı süt
 1 Çorba kaşığı dolu dolu yoğurt
 1 silme tatlı kaşığı tuz
 1 silme tatlı kaşığı toz Şeker
 Yarım paket kabartma tozu
 Kek kıvamı elde edilinceye kadar eklenecek su

  1. Mısır ununu eledikten sonra içine su hariç tüm malzemeleri ekleyin.
  2. Yumuşak bir kek hamuru elde edinceye kadar su ekleyin.
  3. Önemli ipucu: Ekleyeceğiniz suyun bir özelliği var: Kaynattığınız suyun kaynarlığını biraz almak için içine az bir miktar içme suyu katmanız gerekiyor. Yani suyun ılık değill, sadece kaynarlığının biraz kırılması lazım.
  4. Silikon kalıp kullanmak daha pratik olsa da, yağlayacağınız bir borcamı da kullanabilirsiniz.
  5. Önceden ısıtılmış 200* fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder