10 Mart 2010 Çarşamba

Selanik Gevreği


4 yumurta
1,5 s.b. toz şeker
1 s.b. sıvıyağ
4 s.b. un
yarım paket kabartma tozu
1 s.b. file yeşil fıstık
1,5 s.b. doğranmış meyve şekerlemesi
1 ç.k. sirke
  1. Yumurtaları karıştırma kabına kırın üzerine toz şeker ekleyip iyice çırpın.
  2. Sıvı yağı ve sirkeyi ekleyin biraz çırptıktan sonra meyve şekerlemesi ve file fıstığı ekleyin.
  3. Un ve kabartma tozunu eleyip karıştırın.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın fabına dökün 170* de pişirin.
  5. Fırından çıkarıp ılınınca dilimleyerek tepsiye dizin.
  6. Gevrekleşene kadar fırında bekletip kurumalarını sağlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder