9 Kasım 2009 Pazartesi

İrmikli Patatesli Poğaça





malzemeler;
2 ç. bar. irmik
2 y. k. tereyağ
3-4 y.k. yoğurt
1 yumurta
1 yumurta akı
1 kabartma tozu
1 ç.k. karbonat
1/2 limon suyu
aldığı kadar un (yaklaşık 2.5 su bar.)
1 tutam tuz
üzeri için;
1 yumurta sarısı
1/2 ç. bar. süt
3 y. k. irmik
içi için;
3 patates (haşlanmış)
1 soğan
7-8 dal dereotu
1 su bar. rendelenmiş kaşar
tuz, karabiber, kimyon
  • Bütün hamur malzemesini karıştırıp kulak memesi kıvamında yoğrulur.

  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır.

  • İç malzeme için patates ezilir, soğan rendelenir, kaşar ve baharatlar eklenir.

  • Hamur avuç içinde inceltilir, ortasına iç harçtan konulup yuvarlanır.

  • Üzeri için yumurta sarısı ve süt çırpılır

  • Poğçalar önce süte sonra irmiğe bulanır.

  • Tepsiye dizilir. ısıtılmış 190* fırında 30-40 dak. pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder