12 Mart 2010 Cuma

KADAYIF DOLMASI (ERZURUM)

300 gr taze kadayıf
100 gr ceviz (dövülmüş)
5 yumurta
kızartmak için sıvı yağ
şerbet için;
2,5 s.b. şeker
2 s.b. su
1 t.k. limon suyu

  1. Kadayıftan el ayası büyüklüğünde bir parça alarak düz bir zeminde ince bir şekilde yayalım
  2. Bir kenarına ceviz koyarak uzunlamasına sıkıca sarıp rulo yapalım
  3. Bir kapta yumurtaları cırpalım
  4. Kadayıf dolmalarını yumurtaya bulayıp kızartalım
  5. Delikli kepçe ile alıp kağıt havlu üzerinde 5 dakika bekletelim
  6. Önceden hazırlanan şerbetin içine bırakalım
  7. Tatlılar şerbetini çekince serviz edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder