3 yumurta
3 y.k. yoğurt
1 s.b. sıvı yağ
1 kabartma tozu
3 s.b. un
1 t.k. tuz
1 ç.k. karabiber
üst malzemeleri;
250 gr kıyma
tuz, karabiber
1 soğan rendesi
sarımsaklı yoğurt
eritilmiş kırmızı biberli tereyağı
- Patatesler küp doğranıp tuzlu suda az haşlanır soğumaya bırakılır
- Yumurta, sıvı yağ, yoğurt mikserle çırpılır
- Un, tuz, k.biber ve k.tozu eklenip koyu bir kıvamlı harç hazırlanır
- Yağlanmış tepsiye patatesler tek sıra halinde yerleştirilir
- Üzerine yumurtalı harç eklenir
- Kıyma, soğan, tuz, k.biber yoğrulur, minik toplar yuvarlanır, hamurun üzerine serpiştirilir
- Isıtılmış 170* fırında 30-35 dk. pişirilir
- Servise yakın üzerine sarımsaklı yoğurt döküp eritilmiş tereyağ ve pulbiber gezdirip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder