12 Mart 2010 Cuma

PATATES MANTISI

1 kg patates
3 yumurta
3 y.k. yoğurt
1 s.b. sıvı yağ
1 kabartma tozu
3 s.b. un
1 t.k. tuz
1 ç.k. karabiber
üst malzemeleri;
250 gr kıyma
tuz, karabiber
1 soğan rendesi
sarımsaklı yoğurt
eritilmiş kırmızı biberli tereyağı
  1. Patatesler küp doğranıp tuzlu suda az haşlanır soğumaya bırakılır
  2. Yumurta, sıvı yağ, yoğurt mikserle çırpılır
  3. Un, tuz, k.biber ve k.tozu eklenip koyu bir kıvamlı harç hazırlanır
  4. Yağlanmış tepsiye patatesler tek sıra halinde yerleştirilir
  5. Üzerine yumurtalı harç eklenir
  6. Kıyma, soğan, tuz, k.biber yoğrulur, minik toplar yuvarlanır, hamurun üzerine serpiştirilir
  7. Isıtılmış 170* fırında 30-35 dk. pişirilir
  8. Servise yakın üzerine sarımsaklı yoğurt döküp eritilmiş tereyağ ve pulbiber gezdirip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder