1 kg un
1/2 ç.b. sıvı yağ
hamur kıvama gelene kadar ılık su
bir miktar tuz
içine;
1 kg ıspanak
1 kuru soğan
250 gr tereyağ veya margarin
- Unu eleyin, yağ, tuz ve ılık su ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
- Hamuru ikiye bölün biri daha büyük olsun
- Büyük hamur parçasını tepsinin 2 katı büyüklükte açın erimiş yağı heryerine sürün
- Hamurun ortasına parmağınızla tabak büyüklüğünde daire çizin, dairenin kenarlarından 8-9 parçaya böl ama
- ayırma
- Kesilen parçaları karşılıklı üst üste kapat, hamuru dinlendir
- Küçük hamuru da aynı şekilde hazırla
- 15- 20 dk dinlendir
- Büyük hamur unlanmış zeminde tepsiden büyük açılır
- Yağlanmış tepsiye büzdürülerek kenarları dışarda kalıcak şekilde yerleştirilir
- Ispanaklar ve soğan ince kıyılır biraz tuzla ovalanır
- Hamurun üzerine yayılır
- 2. hamur açılıp ıspanakların üzerine büzdürerek örtülür
- Dışarı sarkan hamur kıvrılır kalan yağ böreğin heryerine sürülür
- 180* 1 saatte pişirilir
- Pişen böreğin kenarları ve üzeri yarım bardak suyla ıslatılır, üzeri örtülüp dinlendirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder