1 Nisan 2010 Perşembe

ISPANAKLI ARNAVUT BÖREĞİ

hamuru için;
1 kg un
1/2 ç.b. sıvı yağ
hamur kıvama gelene kadar ılık su
bir miktar tuz
içine;
1 kg ıspanak
1 kuru soğan
250 gr tereyağ veya margarin

  1. Unu eleyin, yağ, tuz ve ılık su ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
  2. Hamuru ikiye bölün biri daha büyük olsun
  3. Büyük hamur parçasını tepsinin 2 katı büyüklükte açın erimiş yağı heryerine sürün
  4. Hamurun ortasına parmağınızla tabak büyüklüğünde daire çizin, dairenin kenarlarından 8-9 parçaya böl ama
  5. ayırma
  6. Kesilen parçaları karşılıklı üst üste kapat, hamuru dinlendir
  7. Küçük hamuru da aynı şekilde hazırla
  8. 15- 20 dk dinlendir
  9. Büyük hamur unlanmış zeminde tepsiden büyük açılır
  10. Yağlanmış tepsiye büzdürülerek kenarları dışarda kalıcak şekilde yerleştirilir
  11. Ispanaklar ve soğan ince kıyılır biraz tuzla ovalanır
  12. Hamurun üzerine yayılır
  13. 2. hamur açılıp ıspanakların üzerine büzdürerek örtülür
  14. Dışarı sarkan hamur kıvrılır kalan yağ böreğin heryerine sürülür
  15. 180* 1 saatte pişirilir
  16. Pişen böreğin kenarları ve üzeri yarım bardak suyla ıslatılır, üzeri örtülüp dinlendirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder