1 Nisan 2010 Perşembe

HURMA TATLISI (SİVAS)

250 gr margarin
2 y.k. sıvı yağ
2 y.k. yoğurt
1 yumurta
1 kabartma tozu
aldığı kadar un (3- 3,5 s.b.)
içi için;
1 s.b. dövülmüş ceviz
şerbeti için;
3 s.b. şeker
3,5 s.b. su
1/4 limon suyu
 
  1. Un ile yağ birbirine yedirilir
  2. Kulak memesi kıvamında hamur yapılır üzeri örtülüp 10 dk dinlendirilir
  3. Ceviz kadar bezelere bölünür, yuvarlanır
  4. Rendenin iri tarafında elle bastırarak avuç içi kadar açılır
  5. Ortasına 1 t.k. ceviz konulup iki ucu birbirine kapatılır
  6. Şekli bozulmadan katlı kısımları alta gelicek şekilde tepsiye dizilir
  7. 180* de 15 dk pişirilir fırın ısısı 200* ye getirip kızarması sağlanır
  8. Tatlı sıcakken soğuk şerbet üzerine gezdirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder