2 y.k. sıvı yağ
2 y.k. yoğurt
1 yumurta
1 kabartma tozu
aldığı kadar un (3- 3,5 s.b.)
içi için;
1 s.b. dövülmüş ceviz
şerbeti için;
3 s.b. şeker
3,5 s.b. su
1/4 limon suyu
- Un ile yağ birbirine yedirilir
- Kulak memesi kıvamında hamur yapılır üzeri örtülüp 10 dk dinlendirilir
- Ceviz kadar bezelere bölünür, yuvarlanır
- Rendenin iri tarafında elle bastırarak avuç içi kadar açılır
- Ortasına 1 t.k. ceviz konulup iki ucu birbirine kapatılır
- Şekli bozulmadan katlı kısımları alta gelicek şekilde tepsiye dizilir
- 180* de 15 dk pişirilir fırın ısısı 200* ye getirip kızarması sağlanır
- Tatlı sıcakken soğuk şerbet üzerine gezdirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder