7 Nisan 2010 Çarşamba

PASKALYA ÇÖREĞİ

1 s.b. sıvı yağ
1 ç.b. su
1 ç.b. şeker
3 yumurta
Aldığı kadar un
1 s.b. süt
1 paket yaş maya
1 ç.k. tuz
1 y.k. mahlep
file fındık, badem

  
  1. Bir kaba sıvı yağ ve ılık süt konulur
  2. Su ile eritilen maya eklenir
  3. Yumurta, şeker, tuz, mahlep konulur
  4. Aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapılır
  5. Mayalanmaya bırakılır
  6. 6 eşit parçaya bölünür, 3'ü uzatılarak saç örgüsü yapılır
  7. Yağlanmış tepsiye alınır, yumurta sarısı sürülür fındık serpilir
  8. Bir süre daha mayalandıktan sonra 180* kızarana kadar pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder