7 Nisan 2010 Çarşamba

PROFİTEROL


125 gr margarin
100 gr un
100 ml su
4 yumurta
1 çimdik tuz ve toz şeker

  1. Tencereye su, şeker, tuz, yağ konup kaynatılır
  2. Kaynayınca un konulup kısık ateşte 10 dk kavrulur
  3. Ocaktan alıp soğutulur
  4. Yumurtalar sırayla kırılır çırpılır
  5. Torba yardımıyla tepsiye sıkılır
  6. Önceden ısınmış 170* fırında 30-40 dk. pişirilir.
  7. Soğuduktan sonra arasına pasta kreması sıkılır

çikolatalı sos için;
7 y.k. şeker
200 gr bitter çikolata veya kakao
1 y.k. un
2 yumurta sarısı
2 s.b. su
  1. Hepsi karıştırıp pişirilir, soğuduktan sonra profiterolların üzerine dökülür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder