125 gr margarin
100 gr un
100 ml su
4 yumurta
1 çimdik tuz ve toz şeker
- Tencereye su, şeker, tuz, yağ konup kaynatılır
- Kaynayınca un konulup kısık ateşte 10 dk kavrulur
- Ocaktan alıp soğutulur
- Yumurtalar sırayla kırılır çırpılır
- Torba yardımıyla tepsiye sıkılır
- Önceden ısınmış 170* fırında 30-40 dk. pişirilir.
- Soğuduktan sonra arasına pasta kreması sıkılır
çikolatalı sos için;
7 y.k. şeker
200 gr bitter çikolata veya kakao
1 y.k. un
2 yumurta sarısı
2 s.b. su
- Hepsi karıştırıp pişirilir, soğuduktan sonra profiterolların üzerine dökülür
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder