7 Nisan 2010 Çarşamba

CHEESE CAKE



Hamuru için;
250 gr un
125 gr tereyağ
125 gr toz şeker
5 gr maya
  1. Tüm malzeme karıştırılır
  2. Yağlı kağıt üzerine ince tabaka yayılır
  3. 180* ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir
  4. Soğuduktan sonra robottan geçirilir
  5. 2 y.k. tereyağ ile yoğrulur kelepçeli kalıbın altına yayılır
  6. Bu hamur yerine burçak bisküvisi de kullanılabilir

  Kreması için;
250 gr labne peyniri
2 yumurta
1 s.b. toz şeker
3 y.k un
1 vanilya

 
  1. Yumurta ve şeker iyice çırpılır
  2. Un, labne ve vanilya eklenir isteğe göre limon kabuğu eklenip çırpılır
  3. Kalıptaki hamurun üzerine krema dökülür
  4. 150* de 20 dk. pişirilir
  5. Soğuduktan sonra üzerine çikolatalı sos veya meyveli sos dökülür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder