Hamuru için;
250 gr un
125 gr tereyağ
125 gr toz şeker
5 gr maya
- Tüm malzeme karıştırılır
- Yağlı kağıt üzerine ince tabaka yayılır
- 180* ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir
- Soğuduktan sonra robottan geçirilir
- 2 y.k. tereyağ ile yoğrulur kelepçeli kalıbın altına yayılır
- Bu hamur yerine burçak bisküvisi de kullanılabilir
Kreması için;
250 gr labne peyniri2 yumurta
1 s.b. toz şeker
3 y.k un
1 vanilya
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır
- Un, labne ve vanilya eklenir isteğe göre limon kabuğu eklenip çırpılır
- Kalıptaki hamurun üzerine krema dökülür
- 150* de 20 dk. pişirilir
- Soğuduktan sonra üzerine çikolatalı sos veya meyveli sos dökülür
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder