Kremasının yapılışı;
6 y.k. un
6 y.k. şeker
1 yumurta
200 ml krema
1 vanilya
Un, şeker, yumurta, süt tencereye konulur ve muhallebi yapılır.
Vanilya ve oda sıcaklığındaki krema eklenir, ocağın altı kapatılır.
Mikserle 5 dk. çırpılır, cam bir kaba alınıp soğutulur.
Sosunun yapılışı;
2 s.b. şeker
4 y.k sıcak su
200 gr krema
4 milföy
Şeker tavada karamelize edilir.
Sıcak su ve krema eklenir, bir taşım kaynatılır.
Milföyler fırında pişirilir, ufalanır.
Kremanın üzerine sos dökülür, ufalanmış milföyler serpilir
Dolapta dinlendikten sonra dilimleyip servis edilir...
29 Kasım 2010 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder