29 Kasım 2010 Pazartesi

NAPOLYON BONEPART

Kremasının yapılışı;
6 y.k. un
6 y.k. şeker
1 yumurta
200 ml krema
1 vanilya

Un, şeker, yumurta, süt tencereye konulur ve muhallebi yapılır.
Vanilya ve oda sıcaklığındaki krema eklenir, ocağın altı kapatılır.
Mikserle 5 dk. çırpılır, cam bir kaba alınıp soğutulur.
Sosunun yapılışı;
2 s.b. şeker
4 y.k sıcak su
200 gr krema
4 milföy

Şeker tavada karamelize edilir.
Sıcak su ve krema eklenir, bir taşım kaynatılır.
Milföyler fırında pişirilir, ufalanır.

Kremanın üzerine sos dökülür, ufalanmış milföyler serpilir
Dolapta dinlendikten sonra dilimleyip servis edilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder