iç pilavı için;
2 s.b. pirinç
50 gr dolmalık fıstık
25 gr kuş üzümü
2 haşlanmış tavuk butu
100 gr margarin (dışı için)
100 gr badem (dışı için)
hamuru için;
1 y.k. yoğurt
2 y.k. margarin
2 yumurta
2 s.b. un
2 y.k. su
yarım ç.k. tuz
karabiber
- Pirinç ıslatılır, süzülür
- Tencerede fıstıklar kavrulur
- Pirinç eklenir, üzüm ve baharatlar eklenir
- Suyu eklenip orta ateşte pişirilir
- Hamur malzemesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır
- Bademler soyulur, pilav tenceresinin dışı margarinle yağlanır
- Bademler margarinle tencereye yapıştırılır
- Hamur tencereye göre açılır, bademlerin üzerine serilir
- Bir kat pilav bir kat parçalara ayrılmış tavuk sırayla 3-4 kat konulur
- Kenardan sarkan hamurla üzeri kapatılır
- Üzerine yağ sürülüp badem konulur
- 200* fırında kızarana kadar pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder