12 Mart 2010 Cuma

PERDE PİLAVI (SİİRT)


iç pilavı için;
2 s.b. pirinç
50 gr dolmalık fıstık
25 gr kuş üzümü
2 haşlanmış tavuk butu
100 gr margarin (dışı için)
100 gr badem (dışı için)
hamuru için;
1 y.k. yoğurt
2 y.k. margarin
2 yumurta
2 s.b. un
2 y.k. su
yarım ç.k. tuz
karabiber
  1. Pirinç ıslatılır, süzülür
  2. Tencerede fıstıklar kavrulur
  3. Pirinç eklenir, üzüm ve baharatlar eklenir
  4. Suyu eklenip orta ateşte pişirilir
  5. Hamur malzemesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır
  6. Bademler soyulur, pilav tenceresinin dışı margarinle yağlanır
  7. Bademler margarinle tencereye yapıştırılır
  8. Hamur tencereye göre açılır, bademlerin üzerine serilir
  9. Bir kat pilav bir kat parçalara ayrılmış tavuk sırayla 3-4 kat konulur
  10. Kenardan sarkan hamurla üzeri kapatılır
  11. Üzerine yağ sürülüp badem konulur
  12. 200* fırında kızarana kadar pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder