1 Nisan 2010 Perşembe

HAMSİLİ PİLAV

2 kg hamsi
3 s.b. pirinç
1 ç.b. sıvı yağ
2 soğan
2 ç.b. sıcak su
1 demet maydanoz
nane, pulbiber, karabiber, tuz
1 fırın poşeti
  1. Hamsiler kılçıklarıyla birlikte temizlenir, hafif tuzlanıp dolaba kaldırılır.
  2. Pirinçleri tuzlu sıcak suyla ıslatıyoruz
  3. Soğanları sıvı yağda hafif sararana kadar kavuruyoruz
  4. Islattığımız pirinçleri yıkıyoruz, soğanların üzerine atıp kavurmaya devam ediyoruz
  5. 2 ç.b. suyu ilave ediyoruz, ocağı kısıp pişmeye bırakıyoruz
  6. Maydanozları iyice kıyıyoruz
  7. Hafif diri pişen pilava maydanozu ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz
  8. Pilavı soğumaya bırakıyoruz
  9. Yağlanmış fırın tepsisine hamsileri diziyoruz
  10. Pilavı üzerine döküp kalan hamsileri de üzerine diziyoruz
  11. Hamsileri yağlıyoruz
  12. Fırın poşetini açıp hamsilerin üzerini örtüyoruz
  13. İğne ile poşete delikler açıp 200* de hamsiler kızarana kadar pişiriyoruz
  14. Arzu edilirse pilava kuşüzümü de konulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder