3 s.b. pirinç
1 ç.b. sıvı yağ
2 soğan
2 ç.b. sıcak su
1 demet maydanoz
nane, pulbiber, karabiber, tuz
1 fırın poşeti
- Hamsiler kılçıklarıyla birlikte temizlenir, hafif tuzlanıp dolaba kaldırılır.
- Pirinçleri tuzlu sıcak suyla ıslatıyoruz
- Soğanları sıvı yağda hafif sararana kadar kavuruyoruz
- Islattığımız pirinçleri yıkıyoruz, soğanların üzerine atıp kavurmaya devam ediyoruz
- 2 ç.b. suyu ilave ediyoruz, ocağı kısıp pişmeye bırakıyoruz
- Maydanozları iyice kıyıyoruz
- Hafif diri pişen pilava maydanozu ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz
- Pilavı soğumaya bırakıyoruz
- Yağlanmış fırın tepsisine hamsileri diziyoruz
- Pilavı üzerine döküp kalan hamsileri de üzerine diziyoruz
- Hamsileri yağlıyoruz
- Fırın poşetini açıp hamsilerin üzerini örtüyoruz
- İğne ile poşete delikler açıp 200* de hamsiler kızarana kadar pişiriyoruz
- Arzu edilirse pilava kuşüzümü de konulabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder