1 paket kuru maya (yarım paket yaş maya)
1 s.b. su
1/2 ç.k. tuz
1 ç.k. şeker
iç malzemesi;
400 gr kıyma
2 domates
1 çarliston biber
1 y.k. domates salçası
1 soğan
1 diş sarımsak
1 ç.k. tuz
2 y.k. sıvı yağ
sarımsaklı yoğurt
sumak
maydanoz
- Un, maya, su, tuz, şeker, yoğrularak hamur yapılır. Üzeri örtülüp yarım saat dinlendirilir.
- Hamurdan ufak parçalar koparıp merdane ile açın, elde edilen lavaşları teflon tavada pişirin.
- Pişen lavaşların üzerini örtüp ılık kalmasını sağlayın
- Domatesi rendeleyin, soğan ,biber ve sarımsağı ince kıyın.
- Tencerede sıvı yağda malzemeleri kavurun, kıymayı ekleyin topaklanmadan iyice karıştırın
- Domatesi ilave edin, tuzu ve salçasıyla 10 dk. kısık ateşte pişirin.
- Servis yapılacak tabağa 1 lavaş üzerine kıymalı sostan 1-2 kaşık yayılır, üstüne 1 lavaş 1 sos, İstediğiniz kat sayısı kadar tekrarlayın (en fazla 5 kat)
- Pasta gibi dilimleyin üzerine sarımsaklı yoğurt ve sumak koyun sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder