1 Nisan 2010 Perşembe

YAĞLAMA (KAYSERİ)

4 s.b. un
1 paket kuru maya (yarım paket yaş maya)
1 s.b. su
1/2 ç.k. tuz
1 ç.k. şeker
iç malzemesi;
400 gr kıyma
2 domates
1 çarliston biber
1 y.k. domates salçası
1 soğan
1 diş sarımsak
1 ç.k. tuz
2 y.k. sıvı yağ
sarımsaklı yoğurt
sumak
maydanoz
  1. Un, maya, su, tuz, şeker, yoğrularak hamur yapılır. Üzeri örtülüp yarım saat dinlendirilir.
  2. Hamurdan ufak parçalar koparıp merdane ile açın, elde edilen lavaşları teflon tavada pişirin.
  3. Pişen lavaşların üzerini örtüp ılık kalmasını sağlayın
  4. Domatesi rendeleyin, soğan ,biber ve sarımsağı ince kıyın.
  5. Tencerede sıvı yağda malzemeleri kavurun, kıymayı ekleyin topaklanmadan iyice karıştırın
  6. Domatesi ilave edin, tuzu ve salçasıyla 10 dk. kısık ateşte pişirin.
  7. Servis yapılacak tabağa 1 lavaş üzerine kıymalı sostan 1-2 kaşık yayılır, üstüne 1 lavaş 1 sos, İstediğiniz kat sayısı kadar tekrarlayın (en fazla 5 kat)
  8. Pasta gibi dilimleyin üzerine sarımsaklı yoğurt ve sumak koyun sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder