1 Nisan 2010 Perşembe

PANUK KÖFTE


500 gr orta yağlı kıyma
2 s.b. ince bulgur
2 büyük baş soğan
yarım demet maydanoz
tuz, k.biber
kimyon, reyhan
sıcak su
kızartmak için sıvı yağ
3-4 yumurta

 
  1. Soğan ince kıyılır, tuz ve maydanozla iyice ovulur
  2. Kıyma ve baharatlar eklenir, en son ince bulgur eklenir ve yoğrulur
  3. Ara ara su serperek yoğrulur
  4. Eğer bulgur hala yumuşamazsa buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir
  5. Harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle hamburger köftesi şeklini veriyoruz
  6. çırpılmış yumurtaya bulayıp az yağda kızartıyoruz
  7. sıcak olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder